Meet the team!

Zekeriya

Functie: Coach 

 

Kernwaarde: Kalmte

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Zekeriya en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de studie Geneeskunde aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Dokter worden en werken in een ziekenhuis heb ik altijd al leuk gevonden, maar na een aantal ervaringen in mijn privéleven werd mijn passie voor de geneeskunde nog meer aangewakkerd. Ik wist zeker dat ik dokter wilde worden. Ik heb besloten om aan de Erasmus universiteit omdat ik er vlakbij woon en omdat het toelatingspercentage relatief hoog is vergeleken met andere universiteiten.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb ruim 3 jaar bijles gegeven in alle bètavakken. Bijles geven doe ik met erg veel plezier. Ik merk ook dat de leerlingen die ik help niet alleen hogere cijfers halen, maar ook meer zelfvertrouwen krijgen in hun eigen vaardigheden en daardoor met meer plezier naar school gaan. Dat is voor mij heel belangrijk. Daarnaast geef ik sinds een jaar theoriecursussen aan mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen en hun rijbewijs willen halen.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik heb vorig jaar meegedaan aan de decentrale selectie en dit vond ik zelf best spannend. Ik heb veel informatie en hulp gekregen van een geneeskunde student. Dit gaf mij meer rust en zekerheid over de decentrale selectie. Nu wil ik dezelfde rust en zekerheid doorgeven aan andere toekomstige studenten.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is kalmte. Iedereen kan door de decentrale selectie heen komen. Het is belangrijk om kalm te blijven en goed na te denken over wat jouw sterke punten zijn. Op het moment dat je hier een idee over hebt, kun je dit zo goed mogelijk verwoorden in je motivatie.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn tip is: Schrijf doelgericht. Het is belangrijk dat je laat zien waarom jij geschikt bent voor de studie geneeskunde. Daarbij is het handig om jouw eigen sterke punten en vaardigheden te koppelen aan een vaardigheid die een dokter nodig heeft.