Meet the team!

Yorben

Functie: Docent

 

Kernwaarde: Interactief

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Yorben Lodema. Ik woon in Zeist, samen met mijn vriend en kat. Ik ben sinds een klein jaar afgestudeerd als arts en werk nu in de psychiatrie. Ik heb een iets andere route gevolgd dan de meeste geneeskundestudenten door eerst de bachelor Technische Geneeskunde in Enschede te doen, en daarna de master SUMMA in Utrecht. Dat is een verkorte master geneeskunde (4 jaar, vergelijkbaar met zij-instroom) die ook een extra focus heeft op research.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik kom uit een docentengezin en ik denk dat lesgeven misschien wel een beetje in mijn bloed zit. Sinds mijn tweede studiejaar in Enschede heb ik veel (werk)colleges begeleid als student-assistent. Daarbij was ik een soort assistent docent en beantwoordde ik bijvoorbeeld vragen van studenten en keek ik verslagen na. Hierna heb ik nog een paar jaar bijles natuurkunde en biologie gegeven.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Door mijn technische achtergrond vind ik het erg leuk om het natuurkunde-onderdeel van de BNS-cursus te verzorgen. Dit doe ik inmiddels al voor het vierde jaar. Wat de BNS-cursus specifiek leuk maakt als docent, is dat je te maken hebt met erg gemotiveerde en leergierige studenten, wat mijn plezier in het lesgeven erg vergroot. Daarnaast heb ik bij de toelating voor SUMMA zelf ervaren hoe uitdagend een selectieprocedure kan zijn, en help ik graag de volgende lichting studenten om iets ontspannener en beter voorbereid de selectie in te gaan.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Bij het geven van de BNS-cursus vind ik het erg belangrijk dat de les interactief is. Ik stel veel vragen en probeer studenten te betrekken bij het verhaal door ze uit te dagen. Dit werkt twee kanten op, wat betekent dat je alle vragen aan me kunt stellen die je maar kan bedenken.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Ik denk dat een heel belangrijk onderdeel van dit soort selectieprocedures is dat er gekeken wordt naar een combinatie van twee dingen: inzet en talent. Je moet zeker over een goed stel hersenen beschikken, maar minstens zo belangrijk is dat je je goed voorbereidt en beslagen ten ijs komt. Als je dat doet, kun je achteraf altijd tevreden zijn over jezelf, ongeacht de uitkomst van de selectie.