Meet the team!

Wessel

Functie: Docent

 

Kernwaarde: Proces

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Ik ben Wessel, en ik ben een Biologiestudent in mijn laatste jaar. Er was weliswaar geen selectie, maar ik merkte dat je in je eerste jaar op de Universiteit op een andere manier leert denken. Als je dat van tevoren leert, worden selecties voor studies een stuk makkelijker!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik werk al heel lang als bijlesdocent en huiswerkbegeleider. Daarnaast heb ik binnen mijn studie verbredende vakken gevolgd zoals Didactiek, waarbij ik veel heb geleerd over leren zelf. Ook heb ik vorig jaar geholpen bij de selectie voor Biomedische Wetenschappen, met succes!

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Aan het einde van de middelbare school voelt het soms alsof dat het enige is wat belangrijk is, en als je je zinnen ergens op gezet hebt dan kan het heel veel stress opleveren. Als leerlingen gemotiveerd zijn en actief meedoen, dan gaan ze uiteindelijk de selectie in met een goed gevoel, en dat wil ik graag bereiken!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Het proces van de leerling staat centraal! Ik ben er niet om maar informatie voor te dragen, ik probeer de steiger te zijn waarmee je je eigen kennis en vaardigheden opbouwt. Ik stel kritische vragen zodat je uiteindelijk zelf tot je antwoord komt, want dat is in mijn ogen de beste manier om stof eigen te maken.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Stel niet te hoge eisen aan jezelf! Daarmee leg je jezelf alleen maar druk op, en als je te bang bent om te presteren dan helpt dat zeker niet bij je selectie. Werk hard, en heb vertrouwen in wat je kunt! Niemand doet alles in één keer goed, onthoud dat!