Meet the team!

Benthe

Functie: Docent & Schrijver

 

Kernwaarde:
Enthousiasme

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Sterre en ik studeer geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment zit ik in mijn master. De Universiteit Utrecht sprak mij heel erg aan omdat je al in het derde jaar van je bachelor coschappen gaat lopen en daardoor snel kennis maakt met de praktijk. Daarnaast ligt Utrecht lekker centraal in Nederland en voelde ik mij gelijk thuis in deze stad. Ik vind het belangrijk dat mensen kiezen waar ze zich goed bij voelen. Ik ben vanaf de middelbare school gelijk toegelaten tot de studie geneeskunde. Zelf vond ik studeren en op mijzelf wonen in het begin best even wennen, maar al snel zal ook jij je draai vinden. Het studentenleven heeft zoveel te bieden.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Op de middelbare school heb ik individuele bijles gegeven in Latijn. Dit deed ik als bovenbouw leerling aan onderbouw leerlingen. Verder geef ik Medisch Technische lessen aan de geneeskunde studenten in bachelor jaar 1 en 2. Dit zijn verplichte lessen in het curriculum waarbij jij je medisch technische vaardigheden op medestudenten oefent.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Zelf weet ik nog heel goed hoe spannend ik de selectie vond. Daarnaast zat ik nog midden in mijn schoolexamens, die voor extra druk zorgen. Het is een intensieve periode waarbij ik graag mijn ervaringen en expertise met andere selectiekandidaten wil delen. Zo kan ik hen helpen om zich het best voor te bereiden op de selectie en alles eruit te halen!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is enthousiasme. Als je enthousiast bent over de studie heb je een innerlijke motivatie die ervoor zorgt dat je ervoor gaat. Ik ben zelf ontzettend enthousiast over de studie geneeskunde en deel deze enthousiasme graag met selectiekandidaten. Ik zet mij in voor selectiekandidaten als zij zich inzetten in de selectietraining.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Geef niet op! Studeren voor de selectie van geneeskunde zal zeker niet altijd rooskleurig zijn, maar dat zal de studie zelf ook niet zijn. Er zullen moeilijke en makkelijkere vakken zijn. Sommige aspecten liggen je beter dan andere. Daar moet je soms even doorheen bijten. De selectie is net zoiets. Het kan voorkomen dat jij je dag bijvoorbeeld niet hebt. Ik wil je meegeven dat je moet blijven dromen. Als geneeskunde studeren jouw droom is, moet je zeker niet opgeven en blijven doorgaan.