Meet the team!

Sophie

Functie: Coach & Docent

 

Kernwaarde:
Enthousiasme

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Ik ben Sophie, 23 jaar en 5e jaars geneeskundestudent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik woon in Amsterdam, maar kom oorspronkelijk uit Heiloo. Toen ik startte als docent bij DecentraleStudent schreef ik dit stukje vanuit Vietnam. ik voor ik startte met mijn coschappen, 2 maanden verbleef voor een stage in het ziekenhuis in Hue & om te backpacken door het land. Inmiddels ben ik alweer 2 jaar bezig met mijn coschappen in het ziekenhuis!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb aardig wat ervaring in het onderwijs en heb er ook zeker een passie voor. Al op de middelbare school gaf ik bijles en zat ik in de leerlingenraad om mij bezig te houden met lesgeven en het verbeteren van het onderwijs. Deze lijn heb ik doorgezet door op de geneeskunde studie vanaf mijn 2e jaar te solliciteren voor student-assistent fysiologie. Dit zijn practica die je gedurende je hele bachelor tijdens je verschillende blokken moet volgen en ik heb 2 jaar deze practica met veel plezier gegeven aan mijn mede-studenten.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik denk dat DecentraleStudent voor heel veel scholieren een hele fijne en goede manier is om je voor te bereiden op de decentrale selectie. De decentrale selectie is een spannende periode, waarin je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Ik wil kandidaten graag handvatten bieden en ze dat steuntje in hun rug geven zodat ze met vertrouwen deze selectie aan kunnen gaan.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Ik denk dat mijn vele ervaring met het lesgeven en mijn enthousiasme voor het onderwijs erg van pas komen. Mijn kernwaarde in het lesgeven is daarom ook enthousiasme! Ik heb zelf veel plezier in het uitleggen, helpen en begeleiden van anderen en doe altijd mijn uiterste best om de stof zo helder mogelijk over te brengen. Ik heb daarnaast natuurlijk zelf deze selectie ervaren en ik denk dat het voor veel kandidaten fijn is om vanuit het perspectief van voorgaande kandidaten (en dus huidige geneeskundestudenten) begeleid te worden.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn belangrijkste tip, hoe cliche die ook is, is: heb vertrouwen in jezelf! Probeer te begrijpen en in te zien dat iedereen de decentrale selectie spannend en lastig vindt. Je bereidt je zo goed mogelijk voor op de selectie en meer dan je stinkende best kun je niet doen. Dus relax en probeer ook een klein beetje plezier te hebben in het voorbereiden van de stof! Want al met al wil je graag geneeskunde studeren, en is die theorie best wel interessant, toch?