Meet the team!

Roy

Functie: docent

 

Kernwaarde: Openheid en vrijheid

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Ik ben Roy van Erck uit Amstelveen en ik zit momenteel in mijn 3e jaar van geneeskunde aan de VU. Ik ben direct vanaf de middelbare school gestart met mijn studie. Ik heb voor de VU gekozen omdat dit de kortste reistijd had en ik ook al positieve ervaringen had met de VU aangezien mijn broer en zus daar ook studeerde.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb het altijd erg leuk gevonden om medestudenten en andere mensen te helpen. Daarnaast heb ik ervaring met het geven van clinics en sporttrainingen.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik vind het leuk om selectie kandidaten te helpen omdat ik 3 jaar geleden in hetzelfde schuitje zat. Daardoor realiseer ik mij heel goed hoe stressvol en lastig het soms is om je ergens op voor te bereiden terwijl je eigenlijk geen idee hebt wat je te wachten staat. Vandaar dat mij het leuk lijkt om deze aankomende studenten een helpende hand te bieden.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaardes in de begeleiding zijn openheid en vrijheid. Openheid in de zin van dat ik er alles aan zal doen om zo transparant mogelijk te zijn en mijn eigen ervaringen zal delen. En vrijheid in de zin van dat de studenten mij alles kunnen en mogen vragen.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Laat je niet gek maken door alle verhalen die je hoort, doe gewoon je eigen ding vertrouw op je eigen kennis en voorbereiding!