Meet the team!

Nadine

Functie: Docent

 

Kernwaarde: Vertrouwen

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Nadine en ik zit in mijn tweede jaar van de master diergeneeskunde van gezelschapsdieren. Na mijn middelbare school heb ik eerst de decentrale selectie voor geneeskunde gedaan hier ben ik toen niet door heen gekomen. Ik heb toen besloten om een jaar diergeneeskunde te gaan studeren in Antwerpen en daarna ben ik met veel geluk ingeloot in Utrecht.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb het helpen van anderen en het geven van bijles altijd al leuk gevonden. Tijdens mijn middelbareschooltijd heb ik bijles gegeven in verschillende vakken. Naast mijn studie heb ik ook een tijd gewerkt bij een huiswerkinstituut en daar bijles en huiswerkbegeleiding gegeven. Ook heb ik aan de universiteit als student-assistent gewerkt en daarbij de docent ondersteund bij het geven van eerstejaars diergeneeskunde vakken. Naast het serieuze lesgeven geef ik ook soms danslessen en workshops.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

De liefde voor het lesgeven zit eigenlijk wel in mijn genen. Mijn opa’s en oma’s werkten alle vier in het onderwijs en ook mijn moeder en broer zijn docent. Van hen krijg ik dan ook mee hoe fijn het is om studenten te begeleiden en helpen om het beste uit zichzelf te halen. Met mijn kennis en ervaring van de opleiding help ik selectiekandidaten graag om ze zo een grotere kans te bieden om aan de leukste studie van Nederland te kunnen beginnen.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is vertrouwen. Ik vind het belangrijk dat de selectie kandidaat na de training vertrouwen in zichzelf en zijn eigen kunnen heeft en zo met zo min mogelijk stress de decentrale selectie ingaat. Door tijdens de training voor rust te zorgen en de kandidaat goed voor te bereiden wil ik zoveel mogelijk stress rondom de selectie wegnemen.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn speciale tip is praat met anderen! Op deze manier kun je ook elkaar helpen als je dingen niet begrijpt en elkaar toetsen met vragen aan elkaar. Daarnaast is het ook fijn om ervaringen van anderen te horen en met iemand te kunnen praten die je kan motiveren en gerust kan stellen als je het studeren even niet meer ziet zitten.