Meet the team!

Mina

Functie: Docent 

 

Kernwaarde: Doelgericht

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Mina Hayawi. Ik ben 26 jaar en ik studeer tandheelkunde aan het ACTA. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn master. Ik heb tweemaal deelgenomen aan de selectie voor deze opleiding. Beide keren werd mij een plaats toegekend. De eerste keer was ik echter door privéomstandigheden gezakt voor mijn examens waardoor ik mijn plek heb moeten afstaan. Dit heeft mij er echter gelukkig niet van weerhouden de uitdaging van het behalen van mijn doel nogmaals aan te gaan!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik ben van november 2017 – november 2018 een oproepbijlesdocente Scheikunde en Wiskunde B havo/vwo bij StudentsPlus geweest en ben sinds 2018 eveneens als oproepbijlesdocente werkzaam bij het bijlesbureau Bijlesfactory. Recensies van een aantal leerlingen zijn te vinden op deze webpagina: https://bijlesfactory.nl/tutors/mina . Iets langer geleden (2012-2013) heb ik gedurende één jaar Nederlands bijles gegeven aan een jongen met dyslexie. Dit was niet alleen voor hem een leerzame ervaring, ik heb er ook veel van geleerd.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik word er gelukkig van als ik met mijn interpretatie van de kennis, de kennis van anderen kan verbreden. Iedereen heeft namelijk zijn eigen manier van leren dus het is mooi als jouw manier van leren voor heel veel mensen werkt. Dat geeft mij een enorm voldaan gevoel. Ik zie het helpen van selectiekandidaten dan ook niet als een taak, het is iets wat ik zonder na te denken zou doen! 🙂

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is 'Doelgericht'. Je kent vast wel het statement: Met een doel voor ogen, ligt succes onder handbereik. Jóuw doel is tandarts worden. Dat ga je ook worden als jij je doel altijd in je achterhoofd blijft houden. Zeker als het allemaal niet gaat zoals je het had gewenst is dat erg belangrijk. Ik was de eerste keer aangenomen, maar ik was gezakt. Ik had kunnen opgeven, maar dat is geen optie. Mijn doel was er, ik moest hem alleen via een andere manier bereiken dan ik had gewenst. Is dat erg? Natuurlijk niet! Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, toch?

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Ik weet nog dat ik op de selectiedagen in de zaal om mij heen keek en alleen maar dacht: Hoe ga ik in hemelsnaam tot de groep behoren die uit al deze mensen gekozen wordt? Maar mijn advies is: Laat je absoluut niet gek maken door de mensen om je heen. Het aantal animo zegt hélemaal niets! Onthoud: Jij bent uniek want jij bent jezelf en jij weet wat je allemaal wel en niet gedaan hebt om jouw droom te verwezenlijken. Op de selectiedag lever je gewoon alles van jezelf aan bij ACTA en doe je je stinkende best om uit te blinken met je toets scores en dan gaat ACTA kijken of je in aanmerking komt voor een plek. Ongeacht de resultaten en de uitslag, moet je altijd trots zijn op jezelf want je hebt je best gedaan en meer dan dat kon je niet doen!