Meet the team!

Merel

Functie: Bijlesdocent

 

Kernwaarde: Zelfvertrouwen

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Merel Goossens en ik ben 20 jaar oud. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van mijn bachelor Geneeskunde aan de UvA. Ik ben van plan volgend jaar geen coschappen te gaan lopen, maar een andere richting uit te gaan. Ik wil namelijk gaan schakelen naar de master Technische Geneeskunde. Ondanks dat ik ontzettend blij ben dat ik de bachelor geneeskunde ben gaan doen, kijk ik er naar uit om me vanaf volgend jaar ook weer wat meer bezig te gaan houden met technische vakken!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Eigenlijk geef ik al bijles vanaf de middelbare school. Daar heb ik medescholieren geholpen met verschillende vakken en dat heb ik doorgezet toen ik in Amsterdam ben gaan studeren. Sinds dit jaar heb ik me aangesloten bij een organisatie en geef ik nu naast individuele bijles, ook huiswerkbegeleiding.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik weet zelf nog heel goed dat ik de selectieperiode als best stressvol ervaarde en dat ik zeker niet de enige was. Je krijgt flink wat informatie te verwerken en ik zou graag aankomende studenten willen helpen hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Zo een hele selectieprocedure is niet niks en ik zou graag mijn ervaringen delen zodat aankomende studenten hier een goed beeld van krijgen en goed voorbereid zullen zijn.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Zelfvertrouwen. Ik ben van mening dat we allemaal vaak meer kunnen dan we denken, zolang onze zenuwen de overhand maar niet krijgen. Dat zelfvertrouwen heb je natuurlijk niet zomaar, maar door genoeg te oefenen geloof ik dat je sterker in je schoenen zult gaan staan.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Blijf in jezelf geloven, ook als het even niet gaat zoals je wilt!