Meet the team!

Maureen

Functie: Bijlesdocent

 

Kernwaarde: Mogelijkheden

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Ik ben Maureen en ik ben derdejaars “Biomedische Wetenschappen” student aan de universiteit in Utrecht. Ik vond het menselijk lichaam altijd al super interessant, maar ik had niet zoveel interesse in het behandelen van patiënten. Ik vroeg me bij medische programma’s altijd af waarom iets gedaan werd of hoe iets precies werkte. Dit is dan voor mij ook de reden geweest om “Biomedische Wetenschappen” te gaan studeren en niet “Geneeskunde”. Ik ben in mijn derde jaar nog altijd heel blij dat ik voor “Biomedische Wetenschappen” heb gekozen!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik vond het altijd al leuk om vrienden en medestudenten bijles te geven op de middelbare school. Ik deed dit altijd graag om behulpzaam te zijn. Verder heb ik recent een cursus afgerond waarbij ik middelbare scholieren les heb gegeven. Ik gaf op verschillende scholen les over kanker/DNA. Op die manier probeerde ik de leerlingen iets bij te brengen en hopelijk mijn enthousiasme over te brengen!

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik weet nog goed dat ik zelf de decentrale selectie had. Ik was heel nerveus. Ook had ik best even moeite met de selectie stof en had ik het heel fijn gevonden als er toen iemand was geweest die mij had kunnen helpen. Het is best lastig om alles te begrijpen wanneer je nog nooit zulke stof hebt gezien. Iemand die mijn vragen had kunnen beantwoorden, zou mij enorm geholpen hebben. Ik wil dan ook graag studenten helpen om een zo’n prettig mogelijke decentrale selectie te hebben!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is mogelijkheden.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Ik zou zeggen goed plannen. Plannen is één van de belangrijkste dingen tijdens het leren voor de decentrale selectie. Je kan al snel het overzicht verliezen. Ook moet je daarnaast gewoon nog naar school. Goed plannen kan het allemaal een stuk overzichtelijker maken en ook stress voorkomen!