Meet the team!

Maiwand

Functie: Coach & Docent

 

Kernwaarden: Zelfverzekerheid

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Maiwand Sarwari en ik zit momenteel in mijn wachttijd voor de Master Geneeskunde aan de UvA. Na mijn middelbare schooltijd ben ik meteen gestart met de studie en mocht ik me dus tot één van de 350 studenten rekenen die werden toegelaten. Een kans waar ik tot de dag van vandaag dankbaar voor ben! Naast mijn studie doe ik sinds anderhalf jaar praktijk ervaring op bij huisartsenpraktijken in Amsterdam en Utrecht en ben ik voorzitter geweest van één van de vele commissies van de medische studievereniging.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Inmiddels geef ik al 6 jaar bijles aan middelbare scholieren uit de bovenbouw in de bètavakken en wiskunde. Ook heb ik vorig academisch jaar meegeschreven aan een selectiehandleiding voor de selectie Geneeskunde van de UvA. Door mijn voorzitterschap heb ik de kans gehad om met mijn commissie extra activiteiten en colleges op te zetten voor studenten die nét wat meer wilden weten over bijv. de chirurgie.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Als ervaringsdeskundige weet ik natuurlijk dat de selectieperiode een hele stressvolle en spannende tijd kan zijn voor leerlingen. Met mijn ervaringen wil ik graag anderen helpen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Hoe relaxter je de selectie in gaat, hoe groter je kans van slagen.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Zelfverzekerdheid. Als arts dien je zeker van je zaak te zijn en erop te vertrouwen dat jij alles eraan zal doen om jouw patiënten te helpen. Het begint dus allemaal bij jezelf. Iemand die zeker van zijn of haar zaak is, zal altijd beter kunnen presteren dan iemand die dat niet is. Dat geldt dus ook voor de selectie. Het is dus essentieel om met vertrouwen de selectie in te gaan en ik zal er alles aan doen om jou dat vertrouwen te geven, zodat je zelfverzekerd de selectie doorgaat!

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Onthoud: Je bent niet de enige die het spannend vindt en die zenuwen heeft. Elke deelnemer voelt dit en dat is ook helemaal niet erg. Laat je niet gek maken en weet waar je het voor doet. Met de juiste motivatie kan alles.