Meet the team!

Liv

Functie: Coach & docent

 

Kernwaarde: Uniek

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Liv van der Made en ik studeer Tandheelkunde aan het ACTA. Op dit moment heb ik mijn Bachelor of Science behaald en ben ik begonnen aan mijn Master. Zelf heb ik ervoor gekozen om me in te schrijven bij de UvA omdat daar iets meer plaatsen beschikbaar waren, gelukkig heb ik op de decentrale selectie goed gepresteerd en ben ik geëindigd op plek 22.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb het altijd super leuk gevonden om mensen te helpen. Vanaf de middelbare school heb ik altijd een bijbaantje gehad bij studiebegeleidingsinstituten. Hier heb ik geleerd om kinderen te helpen door uitleg te geven, te toetsen en samen te plannen.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

De decentrale selectie heb ik zelf natuurlijk ook doorlopen, hierbij merkte ik dat het heel erg lastig is om alles goed voor te bereiden zonder dat je van iemand met ervaring hoort wat de universiteit precies van je verwacht. Ik heb op dat moment erg veel tijd in mijn voorbereiding gestopt en denk daarom dat ik met deze kennis toekomstige studenten goed kan helpen en een gedeelte van de stress weg kan nemen.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

In de afgelopen jaren heb ik met veel verschillende leerlingen gewerkt, hierbij constateerde ik dat elke leerling uniek is en dat iedereen een eigen aanpak nodig heeft. Daarom vind ik het bijzonder belangrijk om in de lessen open te staan voor verschillende didactische werkvormen, zodat elke toekomstige student op een zo efficiënt mogelijke manier wordt geholpen.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

De universiteit organiseert de decentrale selectie niet om je tegen te werken. Uiteindelijk gaat het erom dat de selectiecommissie wordt overtuigd dat je jezelf goed voorbereid hebt op de toetsen en dat je jezelf van je meest empathische kant laat zien. Ga er volledig voor, meer dan je uiterste best kun je niet doen!