Meet the team!

Kim

Functie: docent

 

Kernwaarde: Overzicht

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Kim en ik studeer sinds 2018 Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Ik ben in eerste instantie uitgeloot voor de opleiding Geneeskunde. Aangezien ik graag wilde starten met studeren, ben ik begonnen aan de opleiding Diergeneeskunde in Antwerpen. Tijdens deze studie ben ik nog twee keer uitgeloot en heb ik meegedaan aan de toelatingen voor Geneeskunde in België, helaas zonder succes. Ik bleef mijn leerstof tijdens Diergeneeskunde projecteren op het menselijk lichaam en daarom heb ik na 2,5 jaar besloten om over te stappen naar Biomedische Wetenschappen in Utrecht. Na het afronden van deze laatste bachelor heb ik meegedaan aan verschillende toelatingen voor de pre-master van Geneeskunde. Bij vier universiteiten heb ik alle selecties doorlopen en heb ik uiteindelijk gekozen om mijn opleiding te starten in Leiden.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Aan de universiteit Utrecht heb ik als student-assistent gewerkt op de snijzaal voor vakken uit het 1e jaar van Biomedische Wetenschappen. Daarnaast ben ik de laatste jaren regelmatig het aanspreekpunt geweest voor studenten die meededen aan de zij-instroom. Ik heb hen geholpen met adviezen met betrekking tot de leerstof en de motivatie rondes bij de verschillende universiteiten. Het geven van les en begeleiden van anderen vind ik erg leuk om te doen. Het is dan ook een van mijn doelen om later een rol te spelen als begeleider van jongere collega’s en/of studenten.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Zelf heb ik veel selectierondes doorlopen om uiteindelijk mijn droom opleiding te kunnen volgen. De toelatingen kunnen als overweldigend beschouwd worden, zeker als er weinig duidelijkheid is. Ik heb zelf niet de begeleiding gekregen die ik anderen kan bieden om met meer zekerheid de selectie in te gaan. Door mijn ervaring met verschillende selecties samen met mijn brede basiskennis denk ik dat ik kandidaten een goed inzicht kan geven van wat hen te wachten staat.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Overzicht. Grote hoeveelheden leerstof, hoge verwachtingen en onduidelijkheid kunnen ervoor zorgen dat de toelating als overweldigend ervaren wordt. Met een duidelijk overzicht van de leerstof, onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en een goede voorbereiding hoop ik jullie klaar te stomen voor de selectie.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Probeer ontspannen aan de dag van de toelating te beginnen en vertrouw op jezelf!