Meet the team!

Joey

Functie: Coach & Bijlesdocent

 

Kernwaarde: Vertrouwen

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Joey en ik studeer tandheelkunde aan het ACTA en wiskunde aan de Universiteit Leiden. Zelf heb ik deelgenomen aan de decentrale selectie van de UvA. Ik vind beide studies heel erg leuk en heb het enorm naar mijn zin!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Momenteel geef ik groepsbijlessen op een middelbare school in Haarlem, dat doe ik via AthenaSchool. Daarnaast heb ik ook examentraining gegeven en ben ik nu ook student-assistent bij een honoursvak van de VU. In mijn laatste jaren aan de middelbare school heb ik ook bijles aan een aantal leerlingen gegeven.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

De decentrale selectie is voor sommige leerlingen het spannendste moment van de middelbare school, zelfs nog spannender dan de eindexamens! Voor de eindexamens zijn er meer mogelijkheden om geholpen te worden, maar voor de decentrale selectie staan de scholieren er vaker alleen voor. Om deze reden wil ik graag andere kandidaten helpen met mijn ervaringen.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is vertrouwen, hiermee bedoel ik vertrouwen hebben in jezelf, maar ook vertrouwen hebben in elkaar. De eerste stap is in jezelf geloven! Als jij al niet in jezelf gelooft, wie moet dat dan wel doen? Als je vertrouwen in jezelf hebt, ga je er al met een beter gevoel in. Daarnaast is het ook belangrijk dat we vertrouwen hebben in elkaar, we moeten elkaar steunen in deze weg.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Vergelijk jezelf niet te veel met anderen! Focus op jezelf. Verspil geen tijd met constant te kijken wat anderen wel kunnen, maar zie in wat jezelf hebt bereikt.