Meet the team!

Jennifer

Functie: Docent

 

Kernwaarde: Focus

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Hoi! Ik ben Jennifer en ik zit inmiddels in het 5e jaar van de studie diergeneeskunde. Deze opleiding volg ik aan de Universiteit Utrecht, de enige plek in Nederland waar je deze opleiding kunt volgen. Dit betekent dat het lastiger kan zijn om binnen te komen bij deze studie maar je voelt je wel gelijk thuis op de faculteit als je bent toegelaten! Inmiddels heb ik al een tijd coschappen gelopen, de fase van de studie waarin je je echt dierenarts gaat voelen. Voordat ik richting het afronden van mijn studie ga vind ik het heel leuk om aanstaande studenten te helpen om binnen te komen bij hun droomstudie.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Eigenlijk is mijn interesse in onderwijs geven vrij recent opgedoken. Tijdens mijn studie vond ik het fijn om samen met anderen te studeren zodat we elkaar konden ondersteunen bij onderwerpen die moeilijk te begrijpen waren. Het voelde ook altijd goed om mijn samenvattingen met anderen te delen zodat ze meer kans hadden om een vak te halen. Aan het begin van dit academische jaar heb ik de stap gezet richting lesgeven, ik ben toen studentassistent geweest tijdens de eerste vakken van de eerstejaars. Dit vond ik erg leuk, ik haalde er veel voldoening uit om studenten vooruit te helpen in onderwerpen waar ik inmiddels al veel kennis van op zak had.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

De decentrale selectie van Diergeneeskunde kan overwelmend zijn, zeker als er zóveel anderen ook binnen willen komen bij deze studie. Ik wil graag de kandidaten helpen om hun beste beentje voor te kunnen zetten tijdens de selectie. Ook kunnen ze bij mij terecht met allerlei vragen over studeren, Utrecht en de faculteit. Zo iemand had ik graag ook tot mijn beschikking willen hebben toen ik net begon met studeren!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is focus. Tijdens de studie Diergeneeskunde wordt er een heleboel stof aangeboden en vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat het soms moeilijk is om door deze hoeveelheid heen te kunnen kijken om erachter te komen wat de coördinator van het vak nou precies van je wil. Ik wil graag de kandidaten strategieën meegeven om allereerst voor de selectie en daarna voor hun eerste vakken effectief en gefocust te kunnen studeren. Zonder focus op wat belangrijk is kan er veel stress ontstaan en als student wil je juist je mentale gezondheid op prioriteit nummer één zetten!

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn tip is om gebruik te maken van slimme studeerstrategieën. Hard werken wordt vaak geïdealiseerd als de enige weg naar succes. Natuurlijk is dit belangrijk maar als je slim studeert kun je met significant minder stress ook een goed cijfer halen. Zo hou je straks ook meer tijd over om de leuke dingen van het studentenleven te ervaren!