Meet the team!

Isabelle

Functie: Schrijver & docent

 

Kernwaarde: Fijne sfeer

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Hoi allemaal, ik ben Isabelle en ik ben 22 jaar oud. Ik ben in 2018 begonnen met de studie Diergeneeskunde in Utrecht en ik zit momenteel in het eerste jaar van de Master. Ik ben dol op reizen, heb een eigen paard en ben daarnaast actief binnen verschillende verenigingen bij Diergeneeskunde.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik ben nu zo’n 1,5 jaar met veel plezier werkzaam als student-assistent bij de Faculteit Diergeneeskunde. Hierbij help ik voornamelijk bij de practica van het Bachelor onderwijs. Daarnaast heb ik het altijd al leuk gevonden om uitleg te geven aan medestudenten en heb ik op de middelbare school ook bijles gegeven. Ik heb afgelopen jaar ook mijn zusje bijles gegeven in de voorbereiding voor haar selectie. En met succes, want zij is dit jaar begonnen aan de studie Geneeskunde in Utrecht.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik weet nog heel goed dat toen ik in 2018 meedeed aan de selectie Diergeneeskunde, dat ik dacht dat ik nooit goed of slim genoeg zou zijn om binnen te kunnen komen. Ik help jullie heel graag in de voorbereiding op de selectie, zodat jullie op je best en met zelfvertrouwen aan de selectie kunnen deelnemen.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Een fijne sfeer! Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt om vragen te stellen. Ik vind het belangrijk dat iedereen aan het einde van de training weggaat met het gevoel dat al zijn/haar vragen beantwoord zijn. 

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Probeer verbanden te leggen in de leerstof en wees nieuwsgierig. Natuurlijk is het heel belangrijk om stof in blokjes op te delen, zodat het behapbaar blijft om te leren. Maar als je dan alle feitjes heb geleerd, probeer dan zeker ook te focussen op de verbanden en probeer de logica van dingen in te zien. Vraag je af: waarom is het handig dat dit zo werkt? Op die manier kun je stof beter onthouden en ontwikkel je ook inzicht wat van pas komt tijdens het kritisch redeneren.