Meet the team!

Ghizlan

Functie: Coach & Docent

 

Kernwaarde: Passie

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Ghizlan en ik studeer tandheelkunde aan het ACTA. Ik zit momenteel in het tweede jaar van de masteropleiding van ACTA. Ik heb deelgenomen aan de decentrale selectie van zowel tandheelkunde aan de UvA  als geneeskunde aan de VU in hetzelfde jaar. Ik ben toen voor beide studies geselecteerd, waardoor ik in de luxe positie zat dat ik mocht kiezen tussen deze twee studies.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb het altijd al leuk gevonden om betrokken te zijn bij het onderwijs. Ik vind het leuk om mijn eigen kennis en kunde over te kunnen dragen. Het is prachtig  om te zien hoe iemand zich (in een soms zeer beperkte tijd) kan ontwikkelen op diverse vlakken. Ik heb in het verleden bijles gegeven, examentrainingen verzorgd en decentrale selectie training gegeven.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik heb de selectie zelf op eigen houtje moeten doen. In mijn tijd bestonden dit soort trainingen nog niet (of ik wist er gewoon niet vanaf 😉 ). Daarnaast ben ik de oudste thuis en was ik de eerste die ging studeren. Ik weet nog dat ik vijf wetenschappelijke artikelen, in het Engels, vlak voor mijn tentamenweek moest voorbereiden voor de selectie. Ik heb toen echt moeten bikkelen en heel veel moeten opzoeken om dit goed te kunnen voorbereiden. Ik zou studenten graag willen helpen bij dit proces, omdat ik die hulp zelf niet heb gehad!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is passie. Ik vind het belangrijk om dit uit te stralen. Ik probeer de studenten te enthousiasmeren voor de stof en deze zo aangenaam mogelijk aan te bieden.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn speciale tip is: Geloof in jezelf! Heb vertrouwen in jezelf. We gaan er samen voor zorgen dat je optimaal bent voorbereid op de selectiedag. Voor iedereen is de selectie een spannende periode, maar meer dan je best kun je niet doen 🙂