Meet the team!

Dolores

Functie: Coach & Docent

 

Kernwaarde: Motivatie

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Dolores Koorndijk, ik ben 21 jaar oud en ik studeer geneeskunde aan het Erasmus MC. Ik was eerlijk gezegd na de eerste open dag al om en ik wist in mijn hart dat ik aan het EMC geneeskunde wilde studeren. Ik was er vroeg bij en daarom kon ik mijzelf goed voorbereiden op de selectie procedure. Naast het VWO heb ik veel aan mijn cv gewerkt, omdat ik ervan op de hoogte was dat dit naast leren mijn enige extra inbreng was om mijn toelating te vergroten.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Mijn ervaring met het onderwijs aan het Erasmus MC is dat de leerstof vooral veel stampwerk is. Het onderwijs is opgedeeld in hoorcolleges, vaardigheidsonderwijs en zelfstudieopdrachten die allemaal op elkaar aansluiten, behoud dus het overzicht. Ook zijn er patiëntdemonstraties waarbij vaak een consult wordt gevoerd en de studenten actief hieraan mee kunnen doen. Het Erasmus MC is een ziekenhuis waar veel onderzoek wordt gedaan, dit wordt ook vanuit het onderwijs gestimuleerd, zo krijgen wij ook academische vorming en komen in de hoorcolleges vaak onderzoeksresultaten terug.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik help graag selectiekandidaten, omdat sommige deelnemers niet precies weten wat wel en wat niet relevant is om te vermelden op het deelnameformulier. Bovendien zijn er voor de decentrale selectie punten te verkrijgen door deel te nemen aan verschillende programma’s, niet iedereen weet hiervan. Ook zal je een toets over hoorcollegestof moeten maken, dit kan een omschakeling zijn in vergelijking met de middelbare school. Om deze redenen wil ik graag selectiekandidaten duidelijk maken waarop het EMC selecteert en ik kan jou door middel van persoonlijke begeleiding hierbij helpen.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde voor mijn selectiebegeleiding is motivatie. Wanneer je gepassioneerd bent over hetgeen waar je mee bezig bent, realistische doelen voor jezelf kunt stellen en niet bang bent om fouten te maken, want hier kun je van leren, dan heb ik alle vertrouwen erin dat je jouw einddoel zult bereiken.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn speciale tip voor de decentrale selectie kandidaten is: heb vertrouwen in jezelf!