Meet the team!

Christine

Functie: Manager, coach & docent

 

Kernwaarde: Persoonlijk

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Christine en ik heb Geneeskunde gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Ik stond eerst ingeschreven bij de universiteit van Utrecht maar uiteindelijk heb ik mijn keuze gewijzigd en strategisch voor de Vrije Universiteit gekozen. Mijn kansen in de decentrale selectie bleken veel groter te zijn bij de VU. Ik vond het zo fijn dat ik hierachter kwam want ik was in één keer geplaatst voor de decentrale selectie. Nu help ik aanstaande selectiekandidaten ook om strategisch te kiezen voor een universiteit en/of selectieprocedure en als coach bij de CV & Motivatie Check!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb (bij)les geven altijd heel erg leuk gevonden! Ik heb daarom vanaf jongs af aan (~ 15 jaar) in verschillende vakgebieden les gegeven; voorlichting, muzieklessen, bijlessen op de middelbare school en op huiswerkinstituten, decentrale selectietrainingen en coach- en adviesgesprekken voor de decentrale selectie! Ik heb echt een hart voor het onderwijs en lesgeven.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

De decentrale selectie is een ontzettende spannende en intensieve periode. Ik heb deze periode zelf ook meegemaakt en wil daarom vanuit mijn eigen ervaring andere selectiekandidaten helpen. Ik heb de afgelopen paar jaren zoveel informatie opgedaan over decentrale selectie procedures en wil deze informatie graag met kandidaten delen. Ik denk dat deze informatie kandidaten kan helpen in de selectie!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is persoonlijk. Ik vind persoonlijke begeleiding ontzettend belangrijk omdat de selectie juist zo spannend is! In mijn coach- en adviesgesprekken met kandidaten help ik elke kandidaat daarom zo goed en persoonlijk mogelijk. Ik bespreek je cv, cijferlijst, ervaringen, dromen en/of ideeën! We maken de keuzes samen zodat je met een goed gevoel de selectie in kan gaan!

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn speciale tip voor selectiekandidaten is: Heb vertrouwen in jezelf! Iedereen vindt de selectie een onzekere periode. Je bent dus echt niet de enige! Wees dus niet onzeker over jezelf of je gevoelens maar probeer jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden met de tijd en tools die je hebt. Meer kun je niet doen: Die inzet is goed genoeg!