Meet the team!

Benthe

Functie: Coach & Docent

 

Kernwaarde:
Duidelijkheid

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Benthe en ik studeer geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Ik heb net m'n bachelor afgerond en ga binnenkort starten met mijn master. Waarom ik voor de VU heb gekozen is met name vanwege hoe het curriculum is opgebouwd. De VU heeft namelijk een fijne en duidelijke structuur. Daarnaast had ik het gevoel dat de decentrale selectieprocedure van de VU gunstig was voor mij en dat ik dus een grotere kans had om toegelaten te worden.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb vroeger altijd veel sporttrainingen gegeven en sportkampen begeleid. Hier ontstond mijn affectie met les geven en dingen uitleggen. Ook heb ik veel huiswerkbegeleiding gedaan en kwamen klasgenoten altijd naar mij als ze stof niet begrepen. Het fijnste gevoel van lesgeven vind ik altijd dat je echt wat kan betekenen voor je leerlingen.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik vond de decentrale selectie in het begin 1 groot raadsel en ik wist slecht wat ik er allemaal van moest verwachten. Volledig decentrale selectie bestond toen ook nog maar net en ik had het destijds wel fijn gevonden als ik wat meer informatie en begeleiding had gehad zodat ik een stuk zekerder de decentrale in kon gaan. Ik vermoed dat de VU nu wel wat duidelijker is in wat je moet verwachten, maar toch wil ik graag bijdragen aan dat extra stukje zelfverzekerdheid voor alle selectiekandidaten.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is duidelijkheid. Ik vind het belangrijk dat selectiekandidaten zo goed mogelijk weten wat hen te wachten staat. Hierbij hoort ook dat de stof die de studenten gaan krijgen zo goed mogelijk wordt uitgelegd en uiteen wordt gezet zodat ze hier het belangrijkste uit kunnen halen. Het is namelijk onmogelijk om altijd elk detail te weten, maar als je de kern weet kom je al een heel eind.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Ontspan! Er zijn velen met jou die ook nerveus zijn en dat is hartstikke logisch. Gebruik alle tools die je van ons meekrijgt in de trainingen en zet je beste beentje voor. Meer dan je uiterste best kan je namelijk niet doen, dus doe dat vooral!