Meet the team!

Anne

Functie: Bijlesdocent

 

Kernwaarde: Op je gemak

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Mijn naam is Anne en ik ben 21 jaar. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de studie geneeskunde aan de universiteit Utrecht. Eén van de redenen waarom ik voor Utrecht heb gekozen is het feit dat je er al vroeg praktijkervaring op kan doen. Ik start nu bijna met mijn eerste coschappen en daar heb ik ontzettend veel zin in!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Het lesgeven aan anderen heb ik altijd heel leuk gevonden. Op de middelbare school heb ik bijles gegeven en op dit moment geef ik zo af en toe ook bijles aan eerstejaars studenten van mijn studie. Ik vind het fijn om anderen te begeleiden en meer zelfvertrouwen te geven.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Aangezien ik zelf ook selectie heb moeten doen, begrijp ik hoe spannend en overweldigend alles kan zijn. De toetsstof voor de decentrale selectie geneeskunde in Utrecht is dit jaar dezelfde toetsstof die ik heb moeten leren voor mijn selectie. Zelf ik erg geïnteresseerd in de neurologie en daar sluit deze toetsstof perfect op aan. Mijn eigen ervaringen kan ik daarom goed inzetten om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en anderen met meer zelfvertrouwen de selectie in te laten gaan.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is dat de student zich op zijn/haar gemak voelt. Ik wil ervoor zorgen dat er een vertrouwde en ontspannen omgeving is waarin de student de vrijheid voelt om alles te vragen. Geen vraag is te gek!

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Zorg dat je op tijd begint met leren. De toets lijkt nog ver weg, maar door vroeg te beginnen zorg je ervoor dat je het overzicht blijft houden, je tijd hebt voor ontspanning en dat je op het eind niet overweldigd wordt door de grote hoeveelheid studiestof. Laat je niet gek maken en geloof in jezelf!