Meet the team!

Anne

Functie: Bijlesdocent

 

Kernwaarde: Gedrevenheid

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Ik ben Anne en ik ben 21 jaar oud. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Tijdens de middelbare school gaf ik bijles en huiswerkbegeleiding aan onderbouwleerlingen. Ook ben ik dit jaar mentor voor eerstejaars geneeskunde-studenten. Ik vind het leuk om anderen te helpen hun doelen te bereiken en te groeien. Dit is dan ook precies wat ik als selectiebegeleider wil gaan doen.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

De selectieperiode voor Geneeskunde is erg intens en ik weet nog goed hoe spannend en stressvol ik het zelf vond. Ik hoop deze spanning een beetje weg te kunnen nemen door te mijn eigen ervaringen te delen. Daarnaast weet ik ondertussen goed hoe de opleiding kennis toetst en kan ik je tips geven over hoe je je het beste voor kunt bereiden.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde is gedrevenheid. Geneeskunde is een pittige studie en dat begint al bij de selectie. Er wordt veel van je verwacht en het is soms echt hard werken. Maar met de juiste motivatie en gedrevenheid is het absoluut haalbaar en blijft er genoeg tijd voor andere dingen in je leven. Tijdens de selectiebegeleiding wil ik je helpen om je gedrevenheid optimaal te benutten en zo het meest uit de selectieperiode te halen.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn belangrijkste tip voor de selectie is om het gewoon te gaan doen! Bereid je zo goed mogelijk voor en laat je niet gek maken door alle anderen die je op de selectiedag gaat zien. Je komt daar voor jezelf en jouw toekomst!