Meet the team!

Anika

Functie: Coach & Docent

 

Kernwaarde: Aandacht

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Beste toekomstige studenten! Ik ben Anika, 25 jaar en studeer Diergeneeskunde in Utrecht. Toen ik begon met studeren in 2014 was er nog de optie om je decentraal te laten selecteren, maar alleen als je al wist dat je de Master Veterinaire Volksgezondheid en Landbouwhuisdieren wilde gaan volgen. Na een jaar studeren in Wageningen wist ik zeker dat dit de weg was die ik wilde inslaan en heb ik deze selectie doorstaan. Het was geen toets zoals jullie nu te wachten staat, maar ook ik vond het voor deze selectie fijn om van tevoren met andere dit voor te bereiden. Ik hoop dat ik jullie daarin ook kan helpen binnenkort!

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt in het onderwijs. Als jong meisje ging ik over van de oppasadresjes naar de bijlesadresjes en zo hielp ik basisschool en middelbare schoolleerlingen met hun huiswerk. Hierna heb een aantal jaren bij twee verschillende huiswerkinstituten gewerkt. Tot slot ben ik erachter gekomen dat ik studenten begeleiden ook enorm leuk vindt. Zo heb ik in mijn tussenjaar als student assistent gewerkt op de Universiteit, hier kon ik medestudenten uit het eerste en tweede jaar helpen met microscopie of anatomie. Het werken in het onderwijs geeft mij erg veel energie.

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Het lijkt mij erg leuk om dit jaar een steentje bij te dragen aan de selectie periode die plaats vindt bij de studie Diergeneeskunde. Ik kan mij voorstellen dat het voor aankomende studenten enorm spannend is om dit traject in te gaan. Het lijkt mij heel leuk om jullie dat stukje begeleiding en hulp te bieden, want ik spreek uit ervaring dat Diergeneeskunde de leukste studie is die er is!

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Mijn kernwaarde in mijn manier van selectiebegeleiding is aandacht. De aankomende periode ga ik jullie beter leren kennen en wil ik de juiste aandacht aan elke kandidaat geven. Ik vind het belangrijk om mijn aandacht goed te verdelen en elke kandidaat een kans te geven vragen te stellen. Ook vind ik het belangrijk dat er altijd ruimte en tijd is om extra begeleiding te bieden waar nodig. Hierdoor kan elke kandidaat op de juiste manier en met de passende hulp naar de decentrale selectie toe groeien.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Mijn speciale tip is: Je weet meer dan je denkt & hou je hoofd koel! Ik kan begrijpen dat de decentrale selectie enorm belangrijk en spannend is. Maar mocht er een moment komen dat je twijfelt aan jezelf óf een antwoord… blijf rustig en hou je hoofd koel. Je weet meer dan je denkt! Dus heb vertrouwen in je kennis en kunde, dan ga je het heel ver schoppen!