Meet the team!

Amélie

Functie: Bijlesdocent

 

Kernwaarde: Interesse

Wie ben je & waar heb je gestudeerd?

Ik ben Amélie Stolk, 22 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van de master Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van jongs af aan wilde ik al tandarts worden, maar vlak voor mijn examenjaar twijfelde ik even met Geneeskunde. Ik heb toen selectie gedaan voor beide, zodat de keuze misschien vóór mij werd gemaakt. Ik bleek tot beide te zijn toegelaten, maar gelukkig heb ik voor mijn droomstudie gekozen, waarvoor ik zelfs op plek 1 was geëindigd, en geniet ik nu van mijn opleiding tot tandarts.

Wat is jouw ervaring met onderwijs?

Ik heb door de jaren heen aardig wat ervaring opgedaan met het onderwijs. Ik geef nu 8 jaar bijles, heb een huiswerkklas begeleid en ben ‘peermediator’ geweest voor klas 1 en 2 (een soort bemiddelaar bij problemen tussen kinderen). In voorgaande jaren heb ik ook kandidaten mogen helpen bij hun toelating voor Tandheelkunde, die nu genieten van hun studie!

Waarom help jij selectiekandidaten graag?

Ik vind het erg leuk om mensen vooruit te zien gaan en al helemaal als ik bij dat proces kan helpen. De lach die anderen op hun gezicht hebben na het halen van een lastige toets (en straks hopelijk bij jouw toelating tot je droomstudie) is onbetaalbaar.

Wat is jouw kernwaarde in jouw manier van selectiebegeleiding?

Wat ik heel belangrijk vind bij selectiebegeleiding is het vinden van jouw interesse in de leerstof. De stof is dan wel voor iedereen hetzelfde, maar of iets interessant is, varieert per onderwerp en per persoon. Door in te spelen op jouw interesses kun je bijvoorbeeld met behulp van associaties veel beter en leuker leren.

Wat is jouw speciale tip voor de decentrale selectie kandidaat?

Verlies het overzicht niet. Soms kan je helemaal opgaan in de misschien overweldigende stof, maar als je de rode draad niet uit het oog verliest, heb je niks om je zorgen over te maken!