Vragen over onze decentrale selectietrainingen
Wat maakt jullie organisatie speciaal?
Een belangrijke dienst van onze organisatie is het ontwikkelen en organiseren van betrouwbare en goede decentrale selectietrainingen. Maar dit is niet de enige manier hoe DecentraleStudent jongeren helpt in de decentrale selectie. De selectiebegeleiding bij DecentraleStudent begint al op de middelbare school en bestaat uit verschillende soorten type begeleiding. Op deze manier hopen we elke kandidaat op zijn of haar eigen manier te kunnen helpen. Zo helpen wij de kandidaten al op de middelbare school door hun 5-vwo cijfers op niveau te krijgen. We helpen aanstaande kandidaten bij het strategisch kiezen voor een bepaalde selectieprocedure. We bieden faalangst begeleiding aan voor kandidaten die erg op zien tegen de decentrale selectie en we bieden begeleiding bij uitloting aan indien een kandidaat helaas niet wordt geplaatst. Op deze manier bieden wij selectiebegeleiding aan die verder reikt dan alleen de selectiedag. Dit doen wij omdat de studenten en hun toekomst voor ons belangrijk is! En dat maakt DecentraleStudent speciaal!
Wat maakt jullie decentrale selectietrainingen speciaal?
Onze decentrale selectietrainingen garanderen een bepaalde vorm van kwaliteit. DecentraleStudent combineert namelijk jarenlange kennis over begeleiding van middelbare scholieren met jarenlange kennis over de decentrale selectie. Daarnaast worden onze selectietrainingen georganiseerd in de vorm van een werkcollege waarbij veel oefenen met de stof centraal staat. De kandidaten ontvangen ook advies over hoe ze met de spanningen in de decentrale selectie moeten omgaan.
Voor welke numerus fixus studies organiseren jullie een decentrale selectietraining?
Team DecentraleStudent organiseert verschillende decentrale selectietrainingen, elke decentrale selectietraining sluit aan op het selectieproces van een studie en faculteit. DecentraleStudent organiseert decentrale trainingen voor Geneeskunde (Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden en Radboud Universiteit Nijmegen), Tandheelkunde (ACTA en Radboud Universiteit Nijmegen), Biomedische Wetenschappen (Universiteit Leiden en Radboud Universiteit Nijmegen), Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) en verschillende selectieprocedures die gebruik maken van de BMAT-toets.
Hoeveel ervaring hebben jullie met het organiseren van decentrale selectietrainingen?
Ons team bestudeert de decentrale selecties al jaren in samenwerking met onze partner DecentraleSelectieHulp. Hierdoor weten we precies hoe de selecties de afgelopen jaren zijn veranderd en dit maakt onze selectiegeleiding uniek! Dankzij onze expertise begeleidt ons team sinds 2016 jaarlijks honderden selectiekandidaten in hun decentrale selectie!
Waar baseren jullie de inhoud van de decentrale selectietraining op?
Elk selectiejaar kijken we opnieuw naar de inhoud van de decentrale selectietrainingen. We bespreken de ervaringen van de meest recente selectiekandidaten en passen de trainingen op hun ervaring aan. We kijken daarnaast naar de veranderingen in de selectieprocedures van de afgelopen jaren en naar de informatie die de universiteit publiceert over de selectie.
Wie zijn de docenten van de decentrale selectietrainingen?
De docenten die voor de klas staan bij onze decentrale selectietrainingen zijn tweede of derdejaars bachelorstudenten of masterstudenten. We vinden het belangrijk dat onze docenten zelf selectie hebben gedaan en genoeg ervaring hebben met lesgeven. Meer weten over jouw docent? Je kunt zijn of haar verhaal lezen door op de foto te klikken!
Wanneer vindt de decentrale selectietraining plaats?
De exacte datum van de decentrale selectietraining verschilt per studie en per universiteit. De datum wordt vastgesteld op basis van de toetsingsdag. In het merendeel van de gevallen vindt de trainingsdag plusminus 2 weken tevoren de toetsingsdag plaats. Bekijk de exacte datum onder de knop bij de trainingsomschrijving!
Op wat voor type locaties vindt de training plaats?
Onze decentrale selectietrainingen vinden door heel Nederland plaats. De hoofdlocaties voor onze decentrale selectietrainingen bevinden zich in Bussum en in Amsterdam. Je kunt deze locaties op deze pagina van onze website bekijken. We zorgen er altijd voor dat de locaties goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer.
Wat als ik de selectiebegeleiding niet kan betalen wegens persoonlijke omstandigheden?
Ons Team van DecentraleStudent vindt het belangrijk dat elke selectiekandidaat de kans krijgt om hulp te ontvangen in de voorbereidingen op de decentrale selectie. Mocht je wegens persoonlijke omstandigheden of financiële redenen de selectiebegeleiding niet kunnen betalen, denken wij graag met je mee naar een passende oplossing. Afhankelijk van je situatie, kan een deel van het bedrag worden gesponsord via onze foundation of mag je gratis gebruik maken van selectiebegeleiding die is aangepast naar jouw persoonlijke situatie. Neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken!
Als ik niet door ronde 1 kom, kan ik me dan nog afmelden voor de training voor ronde 2?
Dat kan zeker! Je kunt je bij ons tot 5 dagen tevoren de start van de selectietraining uitschrijven voor de decentrale selectietraining. Je kunt dus nu alvast een plekje reserveren voor een trainingsgroep en deze tot 5 dagen tevoren de training weer teruggeven. Het aankoopbedrag wordt dus tot 5 dagen tevoren de start van de training teruggestort.
Hebben de COVID maatregelen effect op mijn training?
DecentraleStudent zet kwaliteit boven kwantiteit. Ons team doet daarom haar uiterste best om onze selectietrainingen zo veel als mogelijk op locatie te blijven organiseren. We doen proberen dit op zo'n verantwoorde manier als mogelijk te doen om zowel de kwaliteit van onze lessen als de veiligheid van de studenten te bewaren. Je kunt meer lezen over het effect van de COVID maatregelen op jouw selectiebegeleiding in ons Coronabeleid en onze Algemene Voorwaarden.